Till månen och tillbaka

http://bassestiftelsen.se/wp-admin/post-new.php

Hej allesammans,

Yvonne här igen! Den långa mödosamma sommaren har äntligen nått till sitt slut. Personligen tycker jag att det har varit en fantastiskt sommar, men både Ove och dom stackars barnen har haft svårt för den pressande värmen. Många utav barnen har begränsats till insidan sjukhusväggarna större delen av sommaren, då dom inte klarat av att gå ut i värmen. Hörde här om dagen på nyheterna att det har varit den varmaste sommaren på över 260 år. Naturen mår verkligen bättre nu när det har regnat det senaste dagarna. Ni skulle sett min stackars trädgård i juli, alldeles brun och ful.

Därför är den svala augustimånaden väldigt välkommen. Förutom det svala vädret ser barnen fram emot vår årliga höst festival. Festivalen inspireras av höstens färger, med en massa god, dryck och live musik. Anledningen varför vi arrangerar festivalen är för att det är ett effektivt sett att samla in pengar till sjukhuset och barnen. Det är också ett jätte bra sätt att få ut information om våran organisation. Många av våra volontärer som vi har haft genom åren har först hört talas om oss på ett av våra events.

Barnen som inte är smitt känsliga får självklart gratis inträde med sina familjer och vänner till festival området. Det är ett väldigt barnvänligt event, fullt med lekar och attraktioner av olika slag.

Vi har redan kommit långt med förberedningen inför festivalen. Vi har fått flera lokala sponsorer, bland annat:  flera musiker som kommer spela, flera olika restauranger kommer ha matstånd på festivalområdet, vi har till och med fått två stycken trehjuliga elcyklar som kommer vara priser i en lottdragning.

Det kommer bli en rolig dag för så väl stora som små och har vi tur kan vi få in tillräckligt mycket pengar kommer vi kunna bjuda barnen på en överraskning. Då inget barn är den andra lik, har vi en mapp full med dom olika barnens största önskningar. Vissa saker går att fixa och vissa går inte. Kommer ihåg att en av ungarna bara hade en önskan, han ville ha en egen apa. Då detta är totalt olagligt fick vi hitta på en alternativlösning på detta. Han fick en resa till ett Zoo där personalen ställde med på en egen guidad tur runt zoo-området för han och hans familj. Han fick till och med klappa en apa. Det flesta av barnens drömmar går att uppfylla det krävs bara lite finess och kreativitet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *