Livsgnista

baby-623417_960_720

Mitt namn är Yvonne och jag arbetar som aktivitetskoordinator, på för vår organisation. Basse är en stiftelse vars fokus ligger på att ge sjuka barn livsgnistan tillbaka. Barnens sjukdomar varierar men vad dom har gemensamt är att deras liv på något sätt har påverkats negativt på grund utav en sjukdom eller olycka. Våra mål är att dessa barn trots vad dom går igenom känner att dom har något värt att kämpa för. Vi sysslar med allt från att skicka clowner till sjukhus, till familjeutflykter helt anpassade efter det individuella barnen. Vi vill så gärna att trots att dom kanske måste spendera månader på sjukhus att dom hela tiden ska ha något att se fram emot. Det är som min mamma alltid sa när jag växte upp att inget läker sår bättre som kärlek och glädje. Nu är detta inte vetenskapligt bevisat, men det jag själv har fått se sedan jag började arbeta för stiftelsen verkar det som min mor kanske hade rätt trots allt.

Jag är aldrig ensam på stiftelsen, det finns ett par till heltidsanställda och flera volontärer som alltid springer runt. Men ingen som sticker ut lika mycket som min fluffiga vän Ove som är en Bichon Frisé. Ove är en så kallad allergivänlig hund vilket är anledningen varför han får vara med på

kontoret. Det har gjorts flera studier som säger att man tydligt kan se tecken bland sjuka som fått chansen att vara runt djur, hur dom har fått tillbaka sin gnista. Jag vet inte om ni kan ha sett klippet på sociala medier som spreds för ett tag sedan, när man ser ett gäng pensionärer omringade av små gula kycklingar och hur dom skiner upp allihop när dom får den gula lilla dunbollen i deras händer. Så det är syftet med att Ove är här är för att underhålla och sprida glädje bland barnen.

Ove är i grund och botten min egna hund som jag adopterade för 4-5 år sedan när jag var ute och reste. Jag hittade honom loppbiten och benig, på en gata i en liten Fransk by. Nu har han verkligen inte problem med varken loppor eller undervikt. Nu maler han i sig mat, så det ser ut som att han inte har sett mat förut. Han börjar till och med bli lite överviktig så blev tvungen att köpa en äta sakta matskål för att få honom att lugna ner sig lite, vilket jag hoppas kommer hjälpa.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *